Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn vandaag de dag erg populair en dat is helemaal niet zo gek. Het materiaal kunststof biedt namelijk enorm veel voordelen. Als uw huidige kozijnen nodig aan vervanging toe zijn, of u een nieuwe woning gaat bouwen, is kunststof een materiaal dat u zeker moet overwegen. Kozijnen van kunststof zijn niet alleen van hoge kwaliteit, ze hebben ook een mooie uitstraling, isoleren goed en zijn erg onderhoudsarm. Er is dus eigenlijk geen reden om niet voor kunststof kozijnen te kiezen!

De voordelen van kunststof kozijnen

De keuze voor bepaalde kozijnen moet goed worden overwogen, aangezien het vaak om een fikse investering gaat als u alle kozijnen in huis gaat vervangen. U gaat dus veel merken en materialen met elkaar vergelijken om erachter te komen welke het beste aansluiten bij uw wensen en eisen. Kunststof heeft veel voordelen als materiaal voor kozijnen ten opzichte van aluminium en hout. Ze hebben bijvoorbeeld een veel langere levensduur dan kozijnen van een ander materiaal en zijn dus erg duurzaam. Daarnaast zijn ze ook geluiddempend en onderhoudsvrij, het enige wat u af en toe hoeft te doen is de kozijnen snel afdoen met een stofdoek. Kozijnen van kunststof zijn ook vochtwerend en ze zijn te recyclen, wat ze ook nog milieuvriendelijk maakt. Een kozijn van kunststof zal, ten opzichte van een houten kozijn, nooit gaan rotten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor beschadiging door weersinvloeden en temperatuurschommelingen.

De isolerende werking van kunststof kozijnen

Ramen bedekken slechts 8% van een woning of kantoorgebouw, maar ze zorgen vaak wel voor 40% van het warmteverlies in een huis of gebouw. Met behulp van kunststof kozijnen dring je dit warmteverlies eenvoudig terug. In sommige gevallen kun je hierdoor zelfs subsidie krijgen van de overheid om kozijnen van kunststof te plaatsen. Er bestaan verschillende soorten kozijnen van kunststof en de één isoleert beter dan de ander. Het profiel dat wordt gebruikt voor een kozijn en de manier waarop het gemonteerd wordt, zijn voor een groot deel bepalend voor de isolatiewaarde van het kozijn. De beste manier om de kozijnen te plaatsen is over het algemeen op kunststof stelkozijnen. Het soort glas dat je in de kozijnen laat zetten is natuurlijk ook erg bepalend voor de isolatiewaarde, vergeet dat vooral niet mee te nemen. U kunt het beste kiezen voor dubbelglas en kunststof kozijnen om de hoogste isolatiewaarde te bereiken. Als u nieuwe kozijnen laat zetten, is de manier van montage dus ook erg belangrijk om te zorgen dat de isolatiewaarde hoog is. U kunt dit dus zelf doen, maar om zeker te weten dat dit op de juiste manier wordt gedaan, kunt u de montage ook door ons laten verzorgen.

Verschillende soorten ramen voor uw kunststof kozijnen

Als de keuze is gemaakt voor het materiaal en de kleur van de kozijnen, moet er natuurlijk ook nog worden gekozen voor een bepaalde soort raam. Als het niet nodig is dat een raam open gezet kan worden, kunt u gaan voor een vast raam van kunststof. Wilt u toch de mogelijkheid hebben om het raam open te zetten, dan heeft u een aantal opties. U kunt kiezen voor kunststof kozijnen met een kiep-raam, dit is handig als u niet van plan bent het raam erg ver open te zetten of wanneer dit niet mogelijk is in verband met de grootte van de ruimte. Op die manier kun je ook een hoop ruimte besparen in een kamer. Daarnaast kunt u gaan voor kunststof kozijnen met een draai-raam. Een draai-raam is ideaal als u het raam graag helemaal open wilt kunnen zetten, bijvoorbeeld om een kamer goed te luchten of om te genieten van het uitzicht. Tenslotte is er nog de optie voor kunststof kozijnen met een draai/kiep-raam. Op die manier heeft u zowel de mogelijkheid om het raam een beetje open te zetten op de kiep-stand en de mogelijkheid om het raam ver open te zetten op de draai-stand.

Extra inbraakbeveiliging voor uw huis of kantoorgebouw

Met kunststof kozijnen heeft u ook een streepje voor op het gebied van inbraakbeveiliging. Met kozijnen van pvc of aluminium loop je minder risico op inbraak dan met houten kozijnen. Hout is namelijk makkelijker te bewerken of stuk te krijgen door inbrekers. Een kozijn van kunststof is erg sterk, dus een inbreker zal het niet makkelijk stuk krijgen. Onze kunststof kozijnen voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en verkleinen dus de kans op een succesvolle inbraak. Veel inbraken zijn gelegenheidsinbraken, dit blijkt uit onderzoek. Dat houdt in dat inbrekers kijken bij welk huis ze het makkelijkst binnen kunnen komen. Inbrekers weten vaak ook welke kozijnen het meest kwetsbaar zijn, dus met kozijnen van kunststof heb je dan al een streepje voor op houten kozijnen. Naast het plaatsen van deze kozijnen zijn er nog een paar andere kleine maatregelen die u kunt nemen om de kans op inbraak te verkleinen. Doe bijvoorbeeld alle deuren en ramen op slot, laat de sleutel niet in het slot zitten, zorg dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen en kies voor buitenlampen met een bewegingssensor bij de voor- en achterdeur. Bij Raamtechniek geven wij klanten graag nog wat extra advies om de kans op inbraak in hun huis zo klein mogelijk te maken.

Een offerte aanvragen bij Raamtechniek

Als u op zoek bent naar een plek waar u kunststof kozijnen online kunt bestellen op maat, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment tegen aantrekkelijke prijzen, ook geschikt voor mensen met een wat lager budget. Mocht u nog moeite hebben met het kiezen voor een bepaalde soort raam of een kleur, dan kunt u gebruik maken van de product configurator op onze website. Hier kunt u aangeven welke soort raam u graag wilt hebben en krijgt u een voorbeeld te zien van hoe het product eruit zou komen te zien. Dit voorbeeld kunt u vervolgens verschillende kleuren en diverse soorten glas geven, om een idee te krijgen van de uitstraling. Bent u benieuwd naar de exacte kosten van het product? Dan is het mogelijk om via onze website een vrijblijvende offerte aan te vragen.