Vertraagde leveringen

Vanwege wereldwijde tekorten aan allerlei grondstoffen heeft onze branche te maken met vertraagde productie en leveringen van kozijnen. Wat merken wij hiervan en wat zijn de gevolgen voor u als klant?

Een kozijn bestaat uit verschillende onderdelen. Denk aan de profielen, glas, scharnieren, sloten enz. Als een van deze onderdelen niet beschikbaar is kan het hele kozijn niet worden uitgeleverd. Corona was een grote spelbreker. Als gevolg van deze onzekere periode hebben veel producenten hun productiecapaciteit verlaagd, in de verwachting dat de vraag zou afnemen.

Vraag en aanbod

Tegen alle verwachtingen in steeg de vraag naar het verduurzamen van de woning. In toenemende mate kiezen huiseigenaren ervoor om de woning beter te isoleren, te vergroten en/of te renoveren naar de laatste standaard. Dit heeft invloed op de levertijden en de prijs.

Gevolgen voor u als klant

Afhankelijk van de materiaalkeuze zijn de levertijden tussen de 2 en 4 weken vertraagd. Ondanks deze vertraging zijn we nog steeds, met een gemiddelde levertijd van 8 weken, koploper in de markt. De prijzen zijn ook met gemiddeld 10% gestegen. Alhoewel we nog steeds zeer concurrerende prijzen hanteren, de laagste in de markt, worden er alweer landelijke prijsstijgingen door producenten aangekondigd. Het is slim om uw voornemen uw kozijnen en andere gevelwerken daarom niet verder uit te stellen. U kunt bij Raamtechniek uw prijs nu laten vaststellen. De feitelijke uitvoering kan dan 3 tot 6 maanden uitgesteld worden voor dezelfde prijs. Wij nemen dan ook de opslagkosten voor onze rekening.